Αθήνα

23 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παγκόσμια πρεμιέρα του ID.4, του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Volkswagen

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η καλύτερη συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την καλύτερη συνταγή για σήμερα.

Δείτε επίσης

GNTM: «Με απέκλεισαν λόγω σέξι εμφανίσεων, αρνητικών σχολίων στο ίντερνετ και τατουάζ» (BINTEO)
Τα «πήραν» στο ΝΑΤΟ! Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία εμποδίζει τις προσπάθειες μας για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Λαχταριστό και ζουμερό, με νόστιμη κρεμώδη σάλτσα!

Αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και οι οδηγίες για το πώς θα εκτελέσετε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
300 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. ζωμό κότας
1 φλ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Για το πιλάφι
2 φλ. ρύζι νυχάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
4 φλ. ζωμό κότας

Εκτέλεση
Για το εύκολο κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι, πιπεριές και μανιτάρια, κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.

Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Εάν χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το γιαούρτι στη σάλτσα.

Μυστικά για το κοτόπουλο αλα κρεμ
-Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος στα φαγητά αλά κρεμ, μπορείτε με τα παρακάτω υλικά:

Γιαούρτι
Αριάνι
Κεφίρ

-Θα πρέπει να έχετε όποιο από τα 3 υλικά θα χρησιμοποιήσετε, σε θερμοκρασία δωματίου.

-Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα και το φαγητό έχει μείνει με λίγη σάλτσα, τραβήξτε το σκεύος εκτός φωτιάς και προσθέστε ένα από τα παραπάνω υλικά. Ανακατέψτε ελαφρά.

Με το γιαούρτι δένει πιο σωστά και βγαίνει πιο πυκνή σάλτσα όπως γίνεται με την κρέμα γάλακτος.

Στην γεύση είναι τέλεια και τα τρία υλικά.

Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.

Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Τι είπαν Μητσοτάκης-Τραμπ και τι σημαίνει η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια

Κορονοϊός: Κατέληξε το 9ο θύμα από το γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου»- Στους 250 συνολικά οι νεκροί

Εορτολόγιο: Ποιοι και ποιες γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου

Η καλύτερη συνταγή για σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Άκης Πετρετζίκης: Η απίστευτη συνταγή του για αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο
Τυρόπιτα της τεμπέλας: Γρήγορη και εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με φέτα χωρίς φύλλο
Φασόλια πιάζ: Η νόστιμη και πανεύκολη συνταγή της Μαρίας Μπεκατώρου (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Απίθανη συνταγή Πετρετζίκη: Πώς να φτιάξετε ψωμί με προζύμι… χωρίς μίξερ
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς προτείνει μακαρονάδα με θαλασσινά μαγική