
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχε όλα τα μυστικά για λαχταριστές δίπλες.
Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να ξεχνάτε για να φτιάξετε τις καλύτερες και τις πιο τραγανές δίπλες:
*Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
*Το καλό χτύπημα των αυγών εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους.
*Κάντε καλό ζύμωμα και ξεκουράστε τη ζύμη, για να ανοίξει εύκολα το φύλλο.
*Για να ανοίξετε το φύλλο, πρώτα αλευρώστε το καλά.
*Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι με πλάστη η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο αλεύρι και πιο σκληρή ζύμη για το άνοιγμα του φύλλου στη μηχανή, αλλιώς διαλύεται.
Δίπλες
*Στην αρχή του τηγανίσματος έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μέτρια.
*Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί θα καούν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να ψηθούν σωστά.
*Δεν πρέπει να τις γυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι, γιατί έτσι απορροφούν πολύ λάδι.
*Το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό, γιατί θα νοτίσει και θα μαλακώσει τις τραγανές δίπλες.
*Αν δεν έχετε εμπειρία στο δίπλωμα της δίπλας στο τηγάνι, μην αγχώνεστε καθόλου! Κόψτε κομμάτια φύλλου και τηγανίστε τα. Θα γίνουν τέλεια, όπως οι δίπλες, απλά θα είναι σε άλλο σχήμα.
*Προσέξτε το μέλι που χρησιμοποιείτε, γιατί μπορεί να έχετε φτιάξει τις καλύτερες δίπλες και η γεύση τους να μην αυτό που περιμένετε εξαιτίας της ποιότητας του μελιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε θυμαρίσιο μέλι.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Φον ντερ Λάιεν: Οι εμβολιασμοί στην ΕΕ ξεκινούν 27,28 και 29 Δεκεμβρίου
Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η δικτατορία της τηλεόρασης και η επέλαση των σκουπιδιών!
Δώρο Χριστουγέννων: Καταβάλλεται στις 21 Δεκεμβρίου – Τι γίνεται με όσους ήταν σε αναστολή εργασίας
Η υψηλή φορολόγηση σε προϊόντα καπνού οδηγεί σε άνθιση του λαθρεμπορίου και σε απώλεια εσόδων
Bitcoin: Ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία το όριο των 20.000 δολαρίων