Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: «Φρίκη» στο Διαφάνι – Ο Βόσκαρης βιάζει την Σοφούλα με εξευτελιστικό τρόπο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι

Μία ιδιαίτερη συνταγή μας έχει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι.

Δείτε επίσης

WhatsApp: Ή μοιράζεστε τα δεδομένα με το Facebook, ή… αντίο
Άγριες Μέλισσες: Ο Θέμελης εκδικείται τον Κωνσταντή

Υλικά Συνταγής
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
1 λίτρο νερό ή ζωμό
2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το παστίτσιο στο τηγάνι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Μυστικά για το παστίτσιο στο τηγάνι

-Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
-Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το κλασικό παστίτσιο, το πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και το γκρατινάρουμε στο φούρνο.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.argiro.gr/recipe/pastitsio-sto-tigani/

Πηγή: argiro.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι