Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Συνταγή: Γίγαντες στο φούρνο (BINTEO) - TheCaller

Αθήνα

43 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εγκατέλειψαν πτώμα Κινέζου έξω από το «Ερρίκος Ντυνάν» στους Αμπελοκήπους

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Γίγαντες στο φούρνο (BINTEO)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την τέλεια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο.

Δείτε επίσης

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο ρολό με κοτόπουλο

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
700 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 πρέζες ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
λίγο άνηθο
1 φλ. νερό
λίγη μαγειρική σόδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Αν έχουμε τη σιγουριά ότι οι γίγαντες είναι βραστεροί, τότε, παραλείπουμε τη σόδα, και τους μουλίαζουμε σε σκέτο νερό για μια νύχτα.

Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους), για περίπου 40 λεπτά. Τους στραγγίζουμε, και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί μακρόστενο 37×25 εκ. (ή στρογγυλό 35 εκ.)

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι, και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

Βράζουμε τη σύβραση για 10 λεπτά, και περιχύνουμε με αυτή τους γίγαντες.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε στη μεσαία σχάρα το ταψί, και ρυθμίστε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία το φούρνο. Επίσης, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο, γιατί θα ξεραθούν γρήγορα οι γίγαντες εξωτερικά, πριν μελώσει μέχρι μέσα το εσωτερικό τους.

Μυστικά για τέλειους γίγαντες στο φούρνο
•Όταν αγοράζουμε γίγαντες προσέχουμε το προϊόν να μην είναι κιτρινισμένο και σκασμένο – δείγμα πολυκαιρίας. Πολυκαιρισμένα φασόλια θα βράσουν δύσκολα.

•Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μεγάλο μπολ, σκεπασμένους με μπόλικο νερό από τη βρύση. Αν έχετε πάνω από 12 ώρες χρόνο για μούλιασμα, μην βάλετε μέσα ούτε σόδα ούτε χοντρό αλάτι.

•Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει και χυλώνει τους γίγαντες. Αντίθετα, η δυνατή φωτιά τα διαλύει εξωτερικά και η καρδιά μένει άβραστη.

•Εάν αγοράζουμε χύμα γίγαντες ελέγχουμε πόσο σκληροί είναι. Δηλαδή, σπάμε ή δαγκώνουμε ένα φασόλι και, αν είναι σκληρό και σπάει σαν καραμέλα σε πολλά ξερά κομμάτια, τότε σημαίνει ότι είναι πολυκαιρισμένο και ξερό και δεν θα είναι βραστερό – δηλαδή δεν θα βράσει εύκολα. Κανονικά θα πρέπει να είναι σκληρό, αλλά στην καρδιά του να μην είναι ξερό.

•Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό κατά την διάρκεια του βρασμού ή του ψησίματος, προσθέτουμε βραστό νερό για να μην κόβεται ο βρασμός τους

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: www.argiro.gr

Ροή Ειδήσεων

03/08/2021 | 13:53

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Βαρυμπόμπη Αττικής

03/08/2021 | 13:49

Πέθανε ο σπουδαίος χαράκτης Θανάσης Εξαρχόπουλος

03/08/2021 | 13:23

Γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα της Λάρισας: Μητέρα τριών παιδιών το θύμα – Πρώτες εικόνες από το σημείο

03/08/2021 | 13:19

Ολυμπιακοί Αγώνες: Live – Ο τελικός του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ

03/08/2021 | 13:00

Κιλκίς: Συνελήφθη 72χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

03/08/2021 | 12:56

Η Ελένη Κώνστα τα… πέταξε και πόζαρε topless στην ταράτσα της (ΕΙΚΟΝΑ)

03/08/2021 | 12:41

Κικίλιας: «Είμαστε έτοιμοι για 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους»

03/08/2021 | 12:29

Γυναικοκτονία στη Λάρισα – Μαρτυρία σοκ: «Ταξίδεψε από την Αθήνα για να την σκοτώσει»

03/08/2021 | 12:18

Θοδωρής Ιακωβίδης: ««Εργάζομαι, τελειώνω 4, φεύγω στο πόδι, τρώω, φεύγω γυμναστήριο – Από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ»

03/08/2021 | 12:09

Ανησυχία από Καπραβέλο: «Το τείχος ανοσίας αρχίζει να εξασθενεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

03/08/2021 | 12:09

«Τα πήρε» ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στον αέρα του Open για την Ιωάννα Τούνη – «Αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει τα ρέστα» (vid)

03/08/2021 | 11:59

Ηράκλειο: Γιος ξυλοκόπησε άγρια την 77χρονη μητέρα του

03/08/2021 | 11:38

Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα: Πυροβόλησε 8 φορές τη 43χρονη γυναίκα του μέσα στο μαγαζί της αδερφής της (vid)

03/08/2021 | 11:37

ΑΑΔΕ: 48ωρα λουκέτα σε γνωστά μαγαζιά σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο

03/08/2021 | 11:37

Χατζηδάκης: «Επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων-μονάδων φροντίδας από 16 Αυγούστου»
Cosmopolitan: Αυτή είναι η ιστορία και η συνταγή του αγαπημένου κοκτέιλ της σειράς Sex & the City
Άκης Πετρετζίκης: Η απίθανη συνταγή του για μουσακά
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο
Negroni Sbagliato: H συνταγή για το αγαπημένο κοκτέιλ που θα σας ξετρελάνει
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού
Ότι πρέπει για τον καύσωνα! Γρήγορο ρόφημα σοκολάτας- Η απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη