Αθήνα

 

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 21
Ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε για Αλεξάνδρου – Τούνη: «Είναι χυδαίο, είναι άνανδρο»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακαλιάρος με κουρκούτι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – Τα μυστικά επιτυχίας

Ο τηγανητός μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι είναι πραγματικά μία μοναδική συνταγή, αρκεί να γίνει σωστά για να παραμείνει τραγανό το κουρκούτι και ο τηγανητός μπακαλιάρος να είναι τρυφερός & τέλειος.

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο

  • 2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο (δείτε στα μυστικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι μπύρας

  • 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 παγάκια

Για το σερβίρισμα

  • παντζάρια σαλάτα
  • σκορδαλιά

Για τον μπακαλιάρο

  • Για αυτή τη συνταγή, πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία και να ξαλμυρίσουμε το μπακαλιάρο.
  • Αφού ξαλμυρίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε πολύ καλά σε καθαρό νερό και τον στραγγίζουμε.
  • Στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο σε απορροφητικό χαρτί. Είναι πολύ βασικό ο μπακαλιάρος για να ντυθεί σωστά με κουρκούτι να είναι πολύ στεγνός.
  • Κόβουμε το στεγνό ψάρι σε κομμάτια (μερίδες) και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει κάθε ίχνος υγρασίας.
  • Πρώτα πρέπει να πανάρουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου σε αλεύρι και μετά να τον βουτήξουμε στο κουρκούτι.
  • Ωστόσο ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο μέχρι τη μέση του.
  • Βάζουμε αλεύρι για πανάρισμα σε ένα μικρό ταψί.
  • Βάζουμε τα κομμάτια στεγνού μπακαλιάρου μέσα στο αλεύρι και αλευρώνουμε πολύ καλά κάθε κομμάτι. Το αλεύρι θα τραβήξει τυχόν υγρασία που έχει μείνει στον μπακαλιάρο και ταυτόχρονα θα σταθεροποιήσει το κουρκούτι πάνω στην κάθε μερίδα.
  • Τινάζουμε ένα ένα τα κομμάτια να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά το δροσερό κουρκούτι για να βουτήξουμε τον αλευρωμένο μπακαλιάρο.
  • Βουτάμε ένα ένα αλευρωμένο κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.
  • Το κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ με το κουρκούτι, για να στραγγίσει το περιττό. Έτσι θα γίνει πολύ τραγανό στο τηγάνισμα και δεν θα τραβήξει λάδια.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή.
  • Αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο να τηγανιστεί και από την άλλη για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
  • Όσο τηγανίζεται ο μπακαλιάρος, το κουρκούτι κάνει κρούστα ολόγυρα και ροδίζει προστατεύοντας τον τρυφερό μπακαλιάρο.
  • Βγάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
  • Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια μπακαλιάρου για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Γιατί όταν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί, πέφτει η θερμοκρασία του. Έτσι αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι, μαλακώνει το κουρκούτι και τραβάει λάδι στο εσωτερικό του.Για το κουρκούτι
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
  • Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
  • Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
    Τηγάνισμα
    Ανακατεύουμε καλά το δροσερό κουρκούτι για να βουτήξουμε τον αλευρωμένο μπακαλιάρο. Βουτάμε ένα ένα αλευρωμένο κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.
  • Το κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ με το κουρκούτι, για να στραγγίσει το περιττό.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μυστικά επιτυχίας

  • Για να κόβεται ο μπακαλιάρος σε ωραία κομμάτια χωρίς να διαλύεται, αφού τον στεγνώσετε καλά, αφήστε τον στο ψυγείο να παγώσει αν έχετε το χρόνο.
  • Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια μπακαλιάρου για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί, πέφτει η θερμοκρασία του.
  • Έτσι αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι μαλακώνει το κουρκούτι και τραβάει λάδι στο εσωτερικό του.

Πηγή: argiro.gr

Ροή Ειδήσεων

giorgos papandreou 280324

28/03/2024 | 15:12

Γ.Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

28/03/2024 | 15:05

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

28/03/2024 | 15:01

Δείτε live τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή – Στις 17:00 ξεκινούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
eleni menegaki 280324

28/03/2024 | 14:56

Ελένη Μενεγάκη: «Είμαι το καλύτερο αφεντικό, αλλά είμαι και το δυσκολότερο»

28/03/2024 | 14:45

Όλα δείχνουν ότι η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, δηλώνει βασιλικός αναλυτής

28/03/2024 | 14:32

Παναθηναϊκός – Άρης: Τελικός Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς θεατές
afrikaniki skoni athina 280324 (5)

28/03/2024 | 14:16

Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για προστασία από την «αφρικανική σκόνη»

28/03/2024 | 14:02

Ανδριολάτου για Μουρατίδη: «Δεν έχω τη θέση να μιλήσω για κάποιον που δεν γνωρίζω»

28/03/2024 | 13:51

Πρώτη παρουσία του Ντάνι Αλβες στα δικαστήρια για να τηρήσει τους όρους αποφυλάκισης
liagkas 190324

28/03/2024 | 13:38

Γιώργος Λιάγκας: «Αυτά που έκανε ο Μάρκος Σεφερλής πριν 20 χρόνια ήταν τέρατα, τώρα έχει λειάνει τον λόγο του»

28/03/2024 | 13:26

Αντίνοος Αλμπάνης: «Μετά την περιπέτεια της υγείας μου έχω αλλάξει λιγότερο από αυτό που πιστεύω»

28/03/2024 | 13:18

Δεν θα γίνει το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

28/03/2024 | 13:14

Η Duffy σε μία σπάνια ανάρτηση: «H αληθινή ευτυχία έρχεται από μέσα μας»

28/03/2024 | 13:07

Γιάννης Ραγκούσης: «Βεβαίως και μία επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία»

28/03/2024 | 12:56

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό
gigantes gastra 270324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Γίγαντες στη γάστρα
mpakaliaros 220324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μπακαλιάρος με κουρκούτι
cake sokolata 200324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κέικ χωρίς αυγά
xtapodi 180324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
fakes salata 150324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φακές σαλάτα
230215134540
Συνταγές: Κοντοσούβλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου