
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπιφτέκια με μουστάρδα και κάππαρη στο φούρνο με πατατούλες λεμονάτες, μία συνταγή που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα.
Υλικά
200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. κιμά χοιρινό
5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
Λαχανοντολμάδες ατύλιχτοι
Yλικά
Για τα ντολμαδάκια
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500γρ. χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ λάχανο άσπρο, τριμμένο
1 μαρούλι, χοντροκομμένο
2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
3 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
Για το αβγολέμονο
2 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα ντολμαδάκια, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα σε μπάλες ίδιου μεγέθους.
Για τη γαρνιτούρα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις μπάλες του κιμά.
Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει ελάχιστα η θερμοκρασία του.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα με μίξερ χειρός. Έπειτα ενσωματώνετε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε μία κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς, έτσι ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Επαναλαμβάνετε μία-δύο φορές επιπλέον, ανάλογα την ποσότητα του ζωμού. Προσέχετε το ζουμί να μην είναι καυτό γιατί θα κόψει το αβγολέμονο. Αν χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κουζίνας, η ιδανική θερμοκρασία είναι κάτω από 50οC.
Περιχύνετε τα ντολμαδάκια με το αβγολέμονο και σερβίρετε σε πιάτα.
Πηγή: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Γώγος: «Μέχρι 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου
Κακοκαιρία «Κίρκη»: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα
Δράμα: Οικογενειακή τραγωδία – Σκότωσε τη μητέρα του μετά από διαπληκτισμό