Αθήνα

8 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Χειμώνιασε και είναι καιρός για το υπέροχο γλυκόξινο λευκαδίτικο σοφιγάδο με το άρωμα των κυδωνιών

Ένα από τα παλιότερα φαγητά της χώρας μας το λευκαδίτικο «Σοφιγάδο» έχει την καταγωγή του από την εποχή της ενετοκρατίας και διαθέτει μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση. Φτιάχνεται συνήθως το χειμώνα γιατί είναι η εποχή των κυδωνιών

Στο σοφιγάδο της Λευκάδας μπλέκουν θεϊκά το κρέας με τις γλυκόξινες πινελιές που χαρίζουν το μπόλικο κρεμμύδι, το πετιμέζι και τα κυδώνια.

Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2/3 ποτήρι κρασιού πετιμέζι
½ ποτήρι κρασιού ξύδι
4 κλαδάκια δενδρολίβανο
6 κυδώνια
νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο cooklos.gr

Send this to a friend