Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη

Το χοιρινό λεμονάτο ήταν ένα πιάτο που πολλοί είναι αυτοί που το επιλέγουν όταν πηγαίνουν για φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια, όμως, κάποιοι το επιλέγουν για γεύμα και στο σπίτι, μιας και δεν είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό.

Δείτε επίσης

Βόλος: Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Μαγνησίας – Επί ποδός μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Πομπέο για τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν: Θα σεβαστούμε το Διεθνές Δίκαιο – Δεν χτυπάμε πολιτισμικής αξίας τόπους

Συστατικά

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κιλό χοιρινό, λαιμό, κομμένο σε μερίδες 60-80 γρ.
80 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
300 γρ. κρασί λευκό
1 λίτρο νερό
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
χυμό, από 2 λεμόνια
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού. Τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν πλήρως από το αλεύρι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Το περιττό αλεύρι το πετάμε.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει αρκετά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας.
-Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
-Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του κρασιού. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσέχουμε να μην προσθέσουμε πολύ αλάτι γιατί ο κύβος περιέχει αλάτι.
-Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1:30- 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα.
-Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
-Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πουρέ.

πηγή: akispetretzikis.gr

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι- Ποιος θα πει όχι;
Αστακομακαρονάδα: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Απλή και διαφορετική μακαρονάδα με αυγοτάραχο της Λεονί Σταφυλά
Λαγωτό: Πώς θα το φτιάξετε με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Χοιρινό λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη