Αθήνα

 

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: Τα μυστικά για την προετοιμασία της από τον Λευτέρη Λαζάρου

Τις συμβουλές του για την προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας μοιράστηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Δείτε επίσης

supermarket 1020x680
Εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού και καλάθι του Άη Βασίλη: Τι θα περιλαμβάνουν – Χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες

«Η πρώτη μου συμβουλή είναι ότι ο οικοδεσπότης και η οικοδέσποινα πρέπει να μπουν στο τραπέζι με τους καλεσμένους και όχι να τους τρώει κουζίνα, τα καλέσματα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα» υπογράμμισε αρχικά ο γνωστός σεφ.

Για την ετοιμασία της γαλοπούλας ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε: «Η γαλοπούλα αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να μπει στην άλμη τουλάχιστον για μια νύχτα. Η διαδικασία της άλμης είναι απλή. Χρησιμοποιούμε περίπου 200 γραμμάρια αλάτι, 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή, 3-4 λίτρα νερό, ανάλογα το μέγεθος γαλοπούλας, 500 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, κόκκους πιπέρι, φύλλα δάφνης και θυμάρι.

Όλα αυτά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και μαρινάρουμε για μια νύχτα τη γαλοπούλα. Η γαλοπούλα αυτή στην άλμη θα μαλακώσει, θα απορροφήσει λίγο από το αλάτι και θα γίνει πολύ πιο νόστιμη. Τώρα η γέμιση αλλάζει κατά περίσταση… Αυτό που θέλω στη γέμιση και το κάνω πάρα πολύ συχνά είναι να χρησιμοποιώ Amaretto. Μου αρέσει πάρα πολύ. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στη γέμιση και την κάνει κάπως ιδιαίτερη».

Ροή Ειδήσεων

06/06/2023 | 00:14

O καιρός της Τρίτης 6 Ιουνίου

06/06/2023 | 00:12

Tα ζώδια της Τρίτης 6 Ιουνίου

06/06/2023 | 00:09

6 Ioυνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Παρασίτων

06/06/2023 | 00:03

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά

05/06/2023 | 23:29

Η γη της ελιάς: Ο Στράτος κάνει φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται

05/06/2023 | 23:07

Ηράκλειο: Έσωσε την 36χρονη από την οργή του γιου του- Πώς τον αφόπλισε

05/06/2023 | 22:56

Ευρωκοινοβούλιο: Έρχεται έκθεση «κόλαφος» για την Τουρκία – «Η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της»

05/06/2023 | 22:38

Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό»

05/06/2023 | 22:21

Το νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με ρακές και την… «οργή» της Μαρέβας: «Μου φέρνει τις ανθοδέσμες στο κεφάλι»

05/06/2023 | 22:07

Μύκονος: Σε κλιματιστικά και συσκευασίες Depon βρέθηκαν ναρκωτικά στη βίλα με το πάρτι 300 ατόμων

05/06/2023 | 21:54

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» – Το υλικό της προεκλογική καμπάνιας

05/06/2023 | 21:40

Αθωώθηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της μετά από 20 χρόνια στη φυλακή

05/06/2023 | 21:18

Χανιά: Νεκρός ο 67χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στη Γαυδοπούλα

05/06/2023 | 21:04

Ζέτα Μακρυπούλια: Η απάντηση στις αντιδράσεις του διαδικτύου μετά το ξέσπασμά της κατά αεροπορικής εταιρίας

05/06/2023 | 20:47

Ηλεία: Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της
screenshot 2023 06 05 120419
Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
230531142023
Ρολό κιμά με αυγά και μελωμένες πατάτες
230529085121
Τηγανιά κοτόπουλο με σπιτικά λιαστά ντοματίνια
sarlot
Σαρλότ με φράουλες- Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
screenshot 2023 05 23 093626
Πεντανόστιμος κόκορας παστιτσάδα
230521120953
Εύκολη μακαρονόπιτα με τυριά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου