Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μετακίνηση εκτός Νομού: Απελευθερώνεται από τις 8 Φεβρουαρίου; Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η διέλευση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δοκιμάστε να φτιάξετε κανελόνια με κοτόπουλο!

 

Συστατικά:
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. φρέσκο τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
[adsense]

Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μετά από λίγο  προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.

Τρίβουμε τις ντομάτες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα ντομάτας, το κοτόπουλο, τη μισή γραβιέρα και το τυρί κρέμα.

Καλύπτουμε με λίγη τριμμένη ντομάτα τη βάση ενός ταψιού, γεμίζουμε τα κανελόνια, τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και 1 φλιτζάνι γάλα.

Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι