Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δροσερή σαλάτα με κέιλ, ρόδι και vegan vinaigrette

Θέλετε κάτι γρήγορο, αλλά θρεπτικό και δροσερό; Σίγουρα η σαλάτα με κέιλ, ρόδι και vegan vinaigrette, θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές σας.

Θέλετε κάτι γρήγορο, αλλά θρεπτικό και δροσερό; Σίγουρα η σαλάτα με κέιλ, ρόδι και vegan vinaigrette, θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές σας.

Το Cooklos.gr μάς παρουσιάζει σήμερα πως θα την κάνουμε σε χρόνο d-t και τι πρέπει να προσέξουμε να πέσουμε ακριβώς μέσα στις επιδιώξεις μας.

Υλικά συνταγής
2 ματσάκια κέιλ
1 ρόδι
μιξ ξηρών καρπών (προαιρετικά)

για τη vegan vinaigrette
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

-Πριν φτιάξουμε τη σαλάτα πρέπει να προετοιμάσουμε το κέιλ για να φύγει η πικράδα του και οι σκληρές του ίνες.
-Πλένουμε πολύ καλά το κέιλ. Καθαρίζουμε τα φύλλα από τα χοντρά κοτσάνια και αν το επιθυμούμε μπορούμε να τα κόψουμε και κατά μήκος ώστε να κρατήσουμε μόνο τα τρυφερά φύλλα. Στην συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε το κέιλ ψιλοκομμένο. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. -Τρίβουμε καλά τη σαλάτα σαν να της κάνουμε μασάζ. Με τον τρόπο αυτό το κέιλ θα βγάλει τη μαλακή και γλυκιά γεύση του. Η διαδικασία του μασάζ τελειώνει όταν τα φύλλα σκουραίνουν σε χρώμα και μοιάζουν μεταξένια.
Εναλλακτικά, μπορούμε να μπλανσάρουμε τα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσουμε.
-Καθαρίζουμε το ρόδι και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-Προσθέτουμε στη σαλάτα το ντρέσινγκ και το ρόδι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ξηρούς καρπούς αν χρησιμοποιούμε και σερβίρουμε.

πηγή: cooklos.gr

Send this to a friend