• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 11:16

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έχετε τίποτα καλύτερο; Τα κλασικά μελομακάρονα, το καλύτερο γλύκισμα των Χριστουγέννων και όχι μόνο...

Χωρίς αμφιβολία είναι το εθνικό μας γλύκισμα μαζί με τους κουραμπιέδες και θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αλεύρι, λάδι, χυμός πορτοκαλιού και μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο και δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος για να μυρίσει το σπίτι μας μέσα στις γιορτές.

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι μαργαρίνη λιωμένη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ λεμόνι (ο χυμός του)
3 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
8 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
½ κ.γ. σόδα
1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα (για πασπάλισμα)

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο cooklos.gr

Send this to a friend