Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα και νόστιμα κρουασάν από τον Άκη Πετρετζίκη με αφράτη ζύμη και γέμιση πραλίνας – Δείτε τη συνταγή

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά κρουασάν.

Ολόκληρη η συνταγή:

Για τη ζύμη

200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. γάλα, για το άλειμμα
30 γρ. ζάχαρη καστανή, για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση

400 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
100 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί κρέμα, το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι. Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη 3 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι, ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάθε πίτα σε 8 φέτες σαν πίτσα.
Στη βάση απο κάθε τριγωνάκι βάζουμε μια κοφτή κ.γ. γέμιση. Κάνουμε μία τομή σε κάθε φετάκι και αλείφουμε την κορυφή με λίγο γάλα. Το κάθε φετάκι το τυλίγουμε ξεκινώντας από την περιφέρειά του για να το κάνουμε σαν ένα μικρό κρουασανάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με γάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα.
Πηγή: akispetretzikis.com

Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κλασική, ιταλική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το απαιτεί η μέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Cinnamon roll cookies