Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένας απολαυστικός συνδυασμός: Ρεβύθια με λουκάνικο!

Μαγείρεμα: 30 λεπτά  [adsense] Υλικά Ρεβύθια 5οο γρ Λουκάνικα 300 γρ Ντομάτες 3 τεμ Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι ΜαΪντανό 2 κουταλιές της σούπας Αλάτι -πιπέρι Νερό για το βράσιμο Οδηγίες Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό […]

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

 [adsense]

Υλικά

  • Ρεβύθια 5οο γρ
  • Λουκάνικα 300 γρ
  • Ντομάτες 3 τεμ
  • Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες
  • Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι
  • ΜαΪντανό 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Νερό για το βράσιμο

Οδηγίες

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να τα σκεπάζει για να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα τα βράζουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το πρώτο νερό.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νέο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι μέχρι να βγάλουν το λίπος τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το δενδρολίβανο, τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε σε ατομικά πήλινα μπολ ενώ στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Πηγή: www.chefoulis.gr

Πασχαλινές συνταγές: Πεντανόστιμο τσουρέκι, από τον Άκη Πετρετζίκη
Πασχαλινή σαλάτα με φράουλες και μπάλες τυριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)