Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο κοκκινιστό κοτόπουλο με ελιές, κάπαρη & μουστάρδα!

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

 

Το κοκκινιστό κοτόπουλο με ελιές, κάπαρη και μουστάρδα είναι μία εύκολη και γευστική συνταγή με απλά Μεσογειακά υλικά.
Συστατικά:

1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα
100 γρ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
6 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
1 σέλερι
3 κουτ. σούπας κάπαρη
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας θυμάρι
4 κουτ. σούπας μαύρες ελιές
4 κουτ. σούπας πράσινες ελιές
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι

[adsense]
Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, το σκόρδο, το πράσο και το σέλερι.
Με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίζει να ροδίζει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι, το σκόρδο και τις ελιές αφού πρώτα τους βγάλουμε τα κουκούτσια.
Μόλις τσιγαριστούν και τα λαχανικά σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, την μουστάρδα, τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

gourmed.gr

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε ρύζι
Συνταγή Πετρετζίκη: Τορτίγιες με αρνί
Φράουλες: Tips για την επιλογή, το καθάρισμα και την συντήρηση τους από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: Τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν σε μια υπέροχη συνταγή για ρολό!
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Συνταγή για εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
Συνταγή για κλασική Μαγειρίτσα – Η γνωστή οικογενειακή που όλοι θυμόμαστε