Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χαμός στο Big Brother: Δεν πρόλαβαν να «κόψουν» όσα έγιναν κάτω από τα σεντόνια! (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια πιάζ: Η νόστιμη και πανεύκολη συνταγή της Μαρίας Μπεκατώρου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μέσα από το Maria’s Diary η Μαρία Μπεκατώρου μας δίνει καθημερινά τις πεντανόστιμες συνταγές της.

Δείτε επίσης

Πουλάς – Καρκατσούλης: Το δημόσιο που «δεν δύναται» και ο ιδιώτης που «δύναται» να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό
Ξεχάστε delivery και take away: Αυτά είναι τα «μυστικά» για τον τέλειο σπιτικό καφέ

Σήμερα, λοιπόν, η γνωστή παρουσιάστρια μας έχει μία συνταγή, που όπως τονίζει, αγαπάει πολύ. Ο λόγος για τα φασόλια πιάζ, που φτιάχνονται σχετικά εύκολα και είναι γεμάτα βιταμίνες!

Πάμε να δούμε, τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά:
1 κιλό φασόλια χάντρες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτάλια του γλυκού πάπρικα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνουμε τα πράσα τις πιπεριές και τα πράσα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για αλλά 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο νεράκι και τις ψιλό-κομμένες ντομάτες. Προσθέτουμε τη πάπρικα και τα αφήνουμε να σιγό-μαγειρευτούν.

Λίγο πριν το τέλος (μετά από 1 ώρα τουλάχιστον) αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό… Σερβίρουμε αμέσως!


Καλή όρεξη!

Φασόλια: Οφέλη

Το κοινό φασόλι (Phaseolus vulgaris) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όσπρια, για άμεση κατανάλωση από τον άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. Ανήκει στα εαρινά ψυχανθή και καλλιεργείται τόσο για τους χλωρούς λοβούς του όσο και για τα ξερά σπέρματά του. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής φασολιού είναι η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Κίνα. Το γένος Phaseolus κατάγεται από την τροπική Ν. Αμερική όπου καλλιεργούνταν πριν από 10,000 χρόνια περίπου και περιλαμβάνει πάνω από 30 είδη.

Τα φασόλια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών (16-33%), βιταμινών (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ), διαιτητικής ίνας (14-19%), ιδιαίτερα υδατοδιαλυτής διαιτητικής ίνας. Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο κ.α καθώς και ελευθέρων ακόρεστων λιπαρών οξέων. Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και σχεδόν καθόλου χοληστερόλη. Με αποτέλεσμα, να συστήνεται σε ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν την χοληστερόλη, εφόσον βοηθάει στην μείωση της LDL. Τα φασόλια είναι μια άριστη εναλλακτική λύση με χαμηλά λιπαρά και μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζωική πρωτεΐνη.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Σύρος: Το πανέμορφο νησί είναι ένας προσβάσιμος προορισμός για τα άτομα με αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάτια: Πώς το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση

7/10 γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους

O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Κριθαρότο με καραβίδες: Η απίθανη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Κάνετε δίαιτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την απόλυτη συνταγή: Πλιγούρι με λαχανικά
Τάκος με κοτόπουλο για… μεξικάνικες βραδιές με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη
Αυθεντικό μεξικάνικο μαρινάρισμα κρέατος, από την Μαρία Μπεκατώρου!