Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μετακίνηση εκτός Νομού: Απελευθερώνεται από τις 8 Φεβρουαρίου; Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η διέλευση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε πεντανόστιμους κουραμπιέδες με σοκολάτα!

 

Υλικά
Για περίπου 40 κομμάτια:

250 γρ. Flora με βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
600 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1-2 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι

Για την επικάλυψη:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας Flora

 

[adsense]

 

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το γάντζο ή με τα χέρια μας.
  • Αφήνουμε λίγο τη ζύμη μας σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C.
  • Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
  • Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την επικάλυψη:

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το Flora και όταν αρχίσει να φουσκώνει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.

flora.com

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι