Αθήνα

 

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και νόστιμα καλτσόνε που θα μείνουν αξέχαστα

Το tasty day παρουσιάζει την ωραιότερη συνταγή για αφράτα καλτσόνε, που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας...

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
4 ώριμες ντομάτες
Λάδι
κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια τυρί μοσταρέλα
Προσούτο ή μπέικον

Εκτέλεση
-Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστεί. Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή βασιλικό. Αφήνουμε για πέντε λεπτά να βράσει και στη συνέχεια βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

-Βάζουμε λίγο αλεύρι στην ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό . το πάχος της θέλουμε να είναι μέτριο προς λεπτό.

-Στη μισή ζύμη προσθέτουμε και με ένα πινέλο λαδώνουμε την άλλη μισή.

-Προσθέτουμε τριμμένη μοτσαρέλα, μπέικον ή προσούτο . ή Σκεπάζουμε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.

-Με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης ώστε να κλείσει τελείως και τοποθετούμε στην κάτω σκάλα του φούρνου.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο tastyday.gr

Ροή Ειδήσεων

kakokairia paros

27/09/2023 | 00:28

Κακοκαιρία Elias: Επικαιροπoιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

27/09/2023 | 00:21

O καιρός της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:18

Tα ζώδια της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:15

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:08

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27/09/2023 | 00:04

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς
paralia ert

26/09/2023 | 23:52

Η Παραλία: Η επίσκεψη που θα αλλάξει τα πάντα στα Μάταλα!

26/09/2023 | 23:43

Metron Analysis: Την κλιματική αλλαγή θεωρούν οι Έλληνες ως το σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη

26/09/2023 | 23:28

Νεκρός στη Σαντορίνη υπάλληλος ξενοδοχείου – Για ασήμαντη αφορμή ο μοιραίος καυγάς

26/09/2023 | 23:10

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αυτά είναι τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά

26/09/2023 | 22:53

Τραγωδία στην Αλόννησο: Δύτρια έχασε τη ζωή της

26/09/2023 | 22:39

Θλίψη: Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μαχαίρας
 Καιρός Σήμερα Βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας 71835

26/09/2023 | 22:28

Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα και στην περιοχή των Καλαβρύτων

26/09/2023 | 22:20

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση της Τρίτης

26/09/2023 | 22:09

Στ. Κασσελάκης: «Έχουμε μία πολύ καλύτερη λύση για την Αθήνα, τον Κώστα Ζαχαριάδη»
screenshot 2023 09 24 121021
Εύκολο και γρήγορο παστίτσιο στο… τηγάνι
screenshot 2023 09 23 170547
Φανταστικό παραδοσιακό κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο
screenshot 2023 09 20 120155
Μπιφτέκια γεμιστά με ντομάτα και φέτα- Η απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
screenshot 2023 09 03 123940
Κρεμμυδοπιτάκια με ξινομυζήθρα
screenshot 2023 09 02 164705
Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, xωρίς κουρκούτι αλλά με μπόλικο σκόρδο
fanouropita argiro
Φανουρόπιτα: H συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου