• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 21:59

Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα θράψαλα γιαχνί με κόκκινη σάλτσα

Δείτε αναλυτικά πώς θα φτιάξετε θράψαλα γιαχνί, όπως παρουσιάζεται στο cooklos.gr.

Δείτε αναλυτικά πώς θα φτιάξετε θράψαλα γιαχνί, όπως παρουσιάζεται στο cooklos.gr.

Υλικά συνταγής

  • 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι
  • 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
  • 1 πιπεριά πράσινη λιωμένη στο μούλτι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr.

Send this to a friend