• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 02:11

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Φτιάξτε το πιο αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες

Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο λαχταριστό και αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες.

Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο λαχταριστό και αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες.

Υλικά συνταγής

  • 2½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • ½ φλιτζ. κράνμπερι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και την κανέλα. Σε άλλο μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίζουν (το λιγότερο για 5 λεπτά).
  2. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βουτυρο μια φόρμα για κέικ, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τη φόρμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180οC (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου) για περίπου 45 λεπτά.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr.

Send this to a friend