Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παραμορφώθηκε η Αγγελική Ηλιάδη; Η ενόχλησή της με τα σχόλια για τις επεμβάσεις

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλοπούλα γεμιστή γαρνιρισμένη με δαμάσκηνα και ρόδια!

 

Υλικά
1 γαλοπούλα περίπου 3 ½ κιλά
60 γρ βούτυρο
60 ml κονιάκ
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
60 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
60 γρ. ρύζι
60 ml κόκκινο κρασί
200γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1 φλιτζάνι γάλα
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
16 κάστανα βρασμένα κομμένα στην μέση
16 δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
τα σπόρια από 1 ρόδι

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ανανά
λίγο λιωμένο βούτυρο

[adsense]
Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε την γαλοπούλα μέσα και έξω.
  • Αναμειγνύετε το λιωμένο βούτυρο με το κονιάκ και τα βάζετε σε μια σύριγγα με  χοντρή βελόνα.
  • Κάνετε ενέσεις κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας ιδιαίτερα στην περιοχή του στήθους όπου το κρέας είναι πιο στεγνό.
  • Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζετε καλά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε τον κιμά και το ρύζι και τα σοτάρετε.
  • Τα σβήνετε με το κρασί βράζετε για 5΄κατόπιν προσθέτετε τα μισά κάστανα, τα μισά δαμάσκηνα και το μαϊντανό και το ψωμί και αφήνετε την γέμιση στην φωτιά για 5-6 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας.
  • Γεμίζετε την γαλοπούλα και την ράβετε στο άνοιγμα ή την  κλείνετε με ένα μανταρίνι ή ένα μήλο φιρίκι.
  • Την βάζετε στο ταψί την περιχύνετε με την μισή  μαρινάδα και την  σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για 2 ½ ώρες.
  • Την ξεσκεπάζετε την περιχύνετε με την  υπόλοιπη μαρινάδα προσθέτετε και τα υπόλοιπα δαμάσκηνα, κάστανα και τα ρόδια και την ψήνετε για ½  ώρα ακόμη για να  ροδίσει.
  • Την αφήνετε να κρυώσει λίγο για να σταθεροποιηθούν οι χυμοί του ψησίματος και την σερβίρετε.

icookgreek.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι