Αθήνα

 

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

230131115515
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τέλεια σάλτσα ντομάτας – Το ούζο κάνει τη διαφορά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαριδομακαρονάδα, με πλούσια γεύση γαρίδας.

Υλικά
Για τη γαριδομακαρονάδα

8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
1/4 φλ. ούζο
1 πρέζα/ες καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ. σπαγγέτι

Για το καθάρισμα της γαρίδας

Βγάζουμε το κέλυφος από το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά.

Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη γαριδομακαροναδα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.

Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.

Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Για περισσότερη νοστιμιά κρατάμε το κεφάλι πάνω στην γαρίδα. Αυτό είναι το μυστικό της Αργυρώς για να έχετε έντονη και ζωντανή γεύση στο φαγητό σας.

Πως θα πετύχω την πιο ζουμερή και τρυφερή γαρίδα σαν τη γαριδομακαροναδα της γιαγιάς;

Μη μαγειρεύετε πολύ ώρα τις γαρίδες. Ελάχιστα λεπτά είναι αρκετά για να βγάλουν όλη την γεύση και την νοστιμιά τους στην σάλτσα, αλλά συγχρόνως να παραμείνουν ζουμερές και τρυφερές. Όσο πιο πολύ τις βράζετε τόσο πιο στεγνές, σκληρές και συρρικνωμένες θα βγουν.

Τελειώστε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα για τη γαριδομακαρονάδα 

Δυο φορές πιο νόστιμη θα βγει η γαριδομακαρονάδα σας με αυτόν τον τρόπο. Βράστε τα μακαρόνια σας 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία και τελειώστε το βράσιμο τους μέσα στην πλούσια σάλτσα. Έτσι θα ρουφήξουν όλα τα αρώματα και τη νοστιμιά. Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά για να βράζετε πάντα σωστά τα μακαρόνια σας.

Ούζο ή κρασί;

Ψηφίζω ούζο με διαφορά, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Δοκιμάστε το και περιμένω εντυπώσεις.

Απολαύστε χωρίς τυρί την γαριδομακαρονάδα

Σε αυτή τη συνταγή το τυρί απαγορεύεται δια ροπάλου. Άλλωστε έχετε ένα τόσο φρέσκο, πολύτιμο υλικό που σας κάνει να γεύεστε τη φρεσκάδα της θάλασσας σε κάθε μπουκιά. Σερβίρετε αμέσως και μην αφήσετε για κανένα λόγο αυτή τη γαριδομακαρονάδα να περιμένει για ώρα.

Κρύο νερό στα μακαρόνια για τη γαριδομακαρονάδα;

Ποτέ μην κρυώνετε τα μακαρόνια σας σε τρεχούμενο νερό. Είναι περιττό. Κρατήστε όλη την νοστιμιά του ζυμαρικού κι αφήστε να ρουφήξει την υπέροχη σάλτσα και όχι νερό. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και να το προσθέσετε στη σάλτσα με τις γαρίδες για να αραιώσει.

Πώς να συντηρήσετε τις γαρίδες

Πρέπει να καταναλώνουμε τις φρέσκες γαρίδες την ίδια μέρα που τις αγοράζουμε, γιατί μαυρίζουν.

Τις συντηρούμε μερικές ώρες στο σουρωτήρι, σκεπασμένες με νωπή πετσέτα μέσα στο ψυγείο στο πιο κρύο ράφι.

Μπορούμε να τις καταψύξουμε, αλλά δεν θα έχουν τη φρεσκάδα των νωπών.

Εάν καταψύξετε τις φρέσκες γαρίδες, σφραγίστε καλά την σακούλα τροφίμων για να μην τις κάψει η κατάψυξη.

Όταν ξεπαγώνετε τις γαρίδες, μην τις βάζετε σε μπολ με νερό. Αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου για 30′ ή ακόμα καλύτερα μέσα σε μπολ στην συντήρηση του ψυγείου για μια νύχτα.

Αυτή η συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη!

Πηγή: argiro.gr

Ροή Ειδήσεων

green comet twitter 768x480

01/02/2023 | 00:59

Ο πράσινος κομήτης πλησιάζει τη Γη μετά από 50.000 χρόνια

01/02/2023 | 00:47

Μαύρο Ρόδο: Ο κλοιός γύρω από τον Βίκο σφίγγει

01/02/2023 | 00:37

ΗΠΑ: Δύο σπάνιοι πίθηκοι εξαφανίστηκαν από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

01/02/2023 | 00:23

Έφη Αχτσιόγλου: «Η βούληση του ισχυρού δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα»

01/02/2023 | 00:18

Τα ζώδια της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου

01/02/2023 | 00:11

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

01/02/2023 | 00:07

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

01/02/2023 | 00:05

Ζαχαρίας Παπαντωνίου: Ο πρίγκιπας του νεοελληνικού λόγου

31/01/2023 | 23:56

«Μπαμ» στο φινάλε από τον Ολυμπιακό με Μπούτουτσι

31/01/2023 | 23:42

MasterChef: Χαμός με τον «εισβολέα» που μπήκε στο πλατό

31/01/2023 | 23:18

Σκότωσαν εν ψυχρώ ανάπηρο – Βίντεο ντοκουμέντο για ακόμη ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

31/01/2023 | 23:08

Eurovision 2023: Βγήκαν οι ημερομηνίες των ημιτελικών, πότε διαγωνίζεται η Ελλάδα
eududiki papadopoulou survivor 5

31/01/2023 | 22:47

Survivor All Star – Πήρε θέση η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Δόξα και τιμή στον Μπάρτζη»

31/01/2023 | 22:40

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του πρώην δημάρχου Κύμης

31/01/2023 | 22:31

Tζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση της Τρίτης
230131125724
Έχετε ώριμες μπανάνες – Φτιάξτε λαχταριστό κέικ μπανάνας
230130082439
Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο
230126120751
Εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι
230123113143
Καταπληκτική συνταγή για τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι που θα τους ξετρελάνει όλους
screenshot 2023 01 21 181241
Εύκολα τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο
230120145144
Χοιρινό φρικασέ στη χύτρα ταχύτητας για τις κρύες μέρες του χειμώνα