Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γευστικό κοκκινιστό μοσχαράκι με κρασί... που λιώνει στο στόμα

Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι από τις αγαπημένες επιλογές πολλών και συνδυάζεται με πολλών ειδών συνοδευτικά. Ο cooklos παρουσιάζει μία εύκολη συνταγή για να πετύχετε μοσχαράκι με κρασί, που λιώνει στο στόμα.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι από τις αγαπημένες επιλογές πολλών και συνδυάζεται με πολλών ειδών συνοδευτικά. Ο cooklos παρουσιάζει μία εύκολη συνταγή για να πετύχετε μοσχαράκι με κρασί, που λιώνει στο στόμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 3 γαρύφαλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το καρότο, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  8. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  9. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  10. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr

Send this to a friend