Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκι; Πανεύκολη τάρτα παγωτού με Oreo και Maltesers

Μια πανεύκολη συνταγή για να παρουσιάσετε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη σε γεύση και φανταστική στην εμφάνιση, τάρτα παγωτού με μπισκότα και maltesers, φτιαγμένη εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. [adsense]  Υλικά της συνταγής Για τη βάση: 250 γρ. μπισκότα / cookies σοκολάτας 125 γρ. βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση: 2 λίτρα […]

Μια πανεύκολη συνταγή για να παρουσιάσετε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη σε γεύση και φανταστική στην εμφάνιση, τάρτα παγωτού με μπισκότα και maltesers, φτιαγμένη εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

[adsense]

 Υλικά της συνταγής

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα / cookies σοκολάτας
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
2 λίτρα παγωτό βανίλια, μαλακωμένο
150 γρ. μπισκότα όρεο σε κομματάκια
2 λίτρα παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας, μαλακωμένο
Για γαρνίρισμα:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, σε σαντιγί
310 γρ. Maltesers
ξύσμα λευκής σοκολάτας
σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

– Για τη βάση: Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί 24 εκ. περίπου και 3 εκ. βάθος. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο τρίμμα μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Στρώνετε το υγρό μείγμα στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ περίπου να παγώσει.
– Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ βγάζετε από τη κατάψυξη τα δύο παγωτά και τα αφήνετε να μαλακώσουν ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείστε το μαλακωμένο παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα μπισκότα όρεο σε κομματάκια και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν στο παγωτό.
Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και γεμίζετε τη τάρτα με μια κουταλιά μείγμα παγωτού βανίλιας και μια κουταλιά παγωτού σοκολάτας, εναλλάξ τη μια δίπλα στην άλλη. Τις δίνετε ένα σχήμα “σαν μικρό βουναλάκι” με περισσότερο παγωτό στο κέντρο και βάζετε τη τάρτα παγωτού στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
– Για το γαρνίρισμα: Οκτώ με δέκα λεπτά πριν το σερβίρισμα βγάζετε τη τάρτα παγωτού από τη κατάψυξη. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και με ένα κορνέ ή κουτάλι τη στρώνετε στη κορυφή. Πασπαλίζετε με τις Maltesers το ξύσμα λευκής σοκολάτας και σκόνη κακάο και σερβίρετε.

Πηγή: www.sintayes.gr

Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κλασική, ιταλική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το απαιτεί η μέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Cinnamon roll cookies