Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: «Είχε παράλληλη σχέση με την Καρολάιν και με την άλλη…», λέει φίλος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρανίτα καρπούζι: Ο Πετρετζίκης μας έχει την καλύτερη συνταγή- Ιδανική για τις ημέρες του καύσωνα

Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει την καλύτερη συνταγή για το ιδανικό ρόφημα αυτών των ημερών που ο καύσωνας μας ταλαιπωρεί: Γρανίτα Καρπούζι.

Δείτε επίσης

Cosmopolitan: Αυτή είναι η ιστορία και η συνταγή του αγαπημένου κοκτέιλ της σειράς Sex & the City
Mai Tai: Η ιστορία και η συνταγή του πιο εμβληματικού ποτού της tiki κουλτούρας

Συστατικά
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη καστανή
800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ροή Ειδήσεων

24/10/2021 | 09:29

Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή

24/10/2021 | 09:12

Εξομολόγηση Φαίης Ξυλά: «Η πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχε αίσιο τέλος…» (ΒΙΝΤΕΟ)

24/10/2021 | 08:48

Θρήνος στο Ηράκλειο: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα σε αποθήκη

24/10/2021 | 08:41

«Με την Τουρκία δεν θα αποφύγουμε το απευκταίο» προειδοποιεί ο Γιώργος Φίλης (ΒΙΝΤΕΟ)

24/10/2021 | 08:29

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Του λέω: «Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;» και μου απαντά: «Καλά τους έκανα» (BINTEO)

24/10/2021 | 08:17

ΕΦΚΑ: Έρχεται νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του

24/10/2021 | 08:10

Ποιο ζευγάρι αποχώρησε από το J2US; (BINTEO)

24/10/2021 | 07:56

Φωτιά σε σούπερ μάρκετ στο Βύρωνα

24/10/2021 | 07:43

Μέτρα 500 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά: Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα και διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης

24/10/2021 | 07:32

Νίκη Κεραμέως: Πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της Υπουργού Παιδείας

24/10/2021 | 07:26

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου

24/10/2021 | 07:14

Ζώδια – Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 25-31 Οκτωβρίου 2021

24/10/2021 | 06:59

Καιρός: Bροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σήμερα (24/10)

24/10/2021 | 01:46

ID.4 GTX: Το σπορ ηλεκτρικό SUV επιδόσεων της Volkswagen

23/10/2021 | 23:58

J2US – Φασουλής σε Σταμάτη: «Γιατί λες τόσες εξυπνάδες; Σκάσε λίγο!» (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ψάρι στο φούρνο με πατάτες
Whiskey Sour συνταγή: Το κοκτέιλ βασιλιάς των sour και η ιστορία του
Πρασόρυζο: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Τορτελίνια με τυρί στον φούρνο
Η ιστορία του Bellini και η απόλυτη συνταγή για να το απολαύσετε
Σπαγγέτι φούρνου ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας μέσα σε μισή ώρα!