Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ & πιπεριά: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Όλοι αγαπούν τα μπιφτέκια! Ειδικά όταν είναι γεμιστά με τσένταρ, όπως αυτά του Άκη Πετρετζίκη, τότε κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί!

Διαβάστε την συνταγή του γνωστού σεφ, και δεν θα χάσετε:

Συστατικά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. τυρί κρέμα

80 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένη

1/2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένο

1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα σπόρια)

1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το σερβίρισμα:

πατάτες τηγανητές

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 4.

Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 4 δίσκους.

Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μία γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει καθώς το κόβουμε στο πιάτο.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαν μπέργκερ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.gr