Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χαμός στο Big Brother: Δεν πρόλαβαν να «κόψουν» όσα έγιναν κάτω από τα σεντόνια! (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς προτείνει μακαρονάδα με θαλασσινά μαγική

Μέσα σε αυτή τη μακαρονάδα με θαλασσινά, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κρύβει όλη η νοστιμιά και τα αρώματα της θάλασσας.

Δείτε επίσης

Αντίνοος Αλμπάνης για τον καρκίνο: Συγκλονίζει με αφορμή το θάνατο του Chadwick Boseman
Νέες προκλήσεις από Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο

Υλικά Συνταγής
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
880 γραμ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
300 γραμ. φρέσκες γαρίδες
1/3 φλ. ούζο
3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
500 γραμ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση
Για τη μακαρονάδα με θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.

Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά να πιουν τα σπαγκέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας.

Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.

Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Επιμένει η Τουρκία: Και νέα Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από σήμερα μεταξύ Ρόδου-Κύπρου

H Τζένη Μπαλατσινού είναι έγκυος: Το συγκινητικό ποστ του Βασίλη Κικίλια – Θα γίνει πατέρας σε 3-4 μήνες (ΕΙΚΟΝΑ)

Κορονοϊός: Mία ηλικιωμένη κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου – Στα 260 τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα

O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Κριθαρότο με καραβίδες: Η απίθανη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Κάνετε δίαιτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την απόλυτη συνταγή: Πλιγούρι με λαχανικά
Τάκος με κοτόπουλο για… μεξικάνικες βραδιές με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη
Αυθεντικό μεξικάνικο μαρινάρισμα κρέατος, από την Μαρία Μπεκατώρου!