Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός σήμερα: Στα ύψη και πάλι η θερμοκρασία- Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕMY

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει συγκλονιστική καλοκαιρινή μακαρονάδα με μελιτζάνα

Η πιο ωραία μακαρονάδα με σάλτσα μελιτζάνας, ντομάτα και βασιλικό. Καλοκαιρινή γεύση και μπορείς να βάλεις ό,τι ζυμαρικά θέλεις. Οι μελιτζάνες κάνουν την διαφορά.

Δείτε επίσης

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 4χρονο κοριτσάκι στη Φθιώτιδα
«Η Ναταλία Γερμανού δεν με έχει καλέσει ποτέ στην εκπομπή της, αλλά δεν κρατάω κακίες»

Η διάσημη pasta alla norma από την Σικελία κατά ένα περίεργο τρόπο αποτελεί και καθημερινό φαγητό στα νησιά του Αιγαίου και γίνεται με τοπικά ζυμαρικά σε κάθε νησί, εδώ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:25′ Μαγείρεμα: 0:15′
Εύκολη
Μερίδες: 2

Υλικά Συνταγής
2 μετριες μελιτζάνες
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 συσκευασία ντομάτες ολόκληρες (ή 2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες)
300 γραµ. σπαγγέτι
2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
πρεζα ρίγανη
αλάτι πιπέρι τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα (προεραιτικα)

Εκτέλεση

Αυτά τα μακαρόνια με μελιτζάνα, είναι μια Ιταλική συνταγή για νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα μελιτζάνας, η διάσημη σπαγγέτι αλα νόρμα (pasta alla norma).

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ περίπου 2 εκ.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει.

Αφήνουμε για 10′.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες εμπορίου ή φρέσκες. Αφήνουμε στην άκρη.

Τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τις μελιτζάνες τις ψήνουμε με τους εξής τους τρόπους:

Τις τηγανίζουμε σε λάδι για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

Τις αραδιάζουμε σε ταψί, ραντίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα για 10´να μαλακώσουν.

Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε. Τις βάζουμε σε καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 ανακατεύοντας να μαλακώσουν.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο για 30» ως 1′.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 7-8′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 4′-5′ τη σάλτσα μελιτζάνας. Προσθέτουμε πρέζα αποξηραμένη ρίγανη.

Βράζουμε ωστόσο τα ζυμαρικά για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να βράζετε τέλεια τα μακαρόνια σας.

Με τσιμπίδα πιάνουμε τα ζυμαρικά και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα μελιτζάνας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα, ρίχνουμε μέσα λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μελιτζάνας για 1,5 με 2 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε το βασιλικό.

Σερβίρουμε αμέσως σε δυο πιάτα.

Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί ή λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με μελιτζάνα
-Βάζοντας τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι, γεμίζουν οι πόροι της μελιτζάνας και τραβούν λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα ή στο ψήσιμο. Απαραίτητο το καλό στράγγισμα της μελιτζάνας μετά το μπάνιο σε νερό.

-Ψήνοντας τις μελιτζάνες αντί να τις τηγανίσουμε, κρατάμε τις θερμίδες του φαγητού πολύ χαμηλά μιας και μετράμε το λάδι (μόνο 2 κ.σ) που ραντίζουμε τις μελιτζάνες.

-Με το τηγάνισμα γίνονται σίγουρα πιο νόστιμες και πιο γλυκιές. Το αφήνω στην κρίση σας.

-Το τυρί δεν είναι απαραίτητο μιας και αποτελεί φαγητό κατεξοχήν νηστίσιμο στα νησιά, στην νηστεία του 15-Αύγουστου.

-Ο δεύτερος και ο τρίτος τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας είναι πιο υγιεινός και τραβάει ελάχιστο ελαιόλαδο.

-Σε κάθε περίπτωση ακουμπάμε τις μελιτζάνες ψητές ή τηγανητές σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το λάδι.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κορονοϊός – Ε.Ε.: Η λίστα με τις 14 «ασφαλείς» χώρες, των οποίων οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγία Σοφία: Αν γίνει τέμενος θα στρέψει τους πιστούς κατά του Ισλάμ

Εύα Καϊλή: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος (ΦΩΤΟ)

Η Μαρία Μπεκατώρου μας έχει την απόλυτη συνταγή: Λιγκουίνι με καλαμαράκια & ψίχα μυδιού
Νόστιμο, καλοκαιρινό και οικογενειακό φαγητό! Μοσχαράκι λεμονάτο με κολοκύθια
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει συγκλονιστική καλοκαιρινή μακαρονάδα με μελιτζάνα
Μπακαλιάρος μπιάνκο: Η παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή δια χειρός Γιάννη Παργινού
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αφράτο τιραμισού με κρέμα τυριού σε 15 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου