Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χαμός στο Big Brother: Δεν πρόλαβαν να «κόψουν» όσα έγιναν κάτω από τα σεντόνια! (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Σας αρέσουν τα σουτζουκάκια; Τότε ο Άκης Πετρετζίκης σας έχει την καλύτερη λύση.

Δείτε επίσης

Έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική κυβέρνηση: Κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού
Τραγωδία: Νεκρές 380 φάλαινες – πιλότοι που έχασαν το δρόμο τους στην Τασμανία

Χρόνος Εκτέλεσης 20′

Χρόνος Ψησίματος 15′

4-6 Μερίδες

Αναλυτικά η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για πεντανόστιμα σουτζουκάκια:

Συστατικά
50 ml ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
200 γρ. ψωμί για τοστ
100 ml γάλα, 3,5%
1 αβγό
αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
1 1/2 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα πιπέρι
δυόσμο
20 ml ούζο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
50 ml σπορέλαιο, για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεσαίο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
250 ml νερό
1 κύβο κότας Maggi
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
δυόσμο, φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης για τα σουτζουκάκια

Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα, το ούζο και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, το μπούκοβο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί.
Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα)
Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.
Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι, πλάθωντας στο χέρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)
Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, 1 κύβο, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμη και αύριο – Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα

Κορονοϊός – Φάρμακο Avigan: Πέρασε και το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών σε ασθενείς

O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Κριθαρότο με καραβίδες: Η απίθανη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Κάνετε δίαιτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την απόλυτη συνταγή: Πλιγούρι με λαχανικά
Τάκος με κοτόπουλο για… μεξικάνικες βραδιές με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη
Αυθεντικό μεξικάνικο μαρινάρισμα κρέατος, από την Μαρία Μπεκατώρου!