Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Big Brother: «Τα πήρε» άσχημα με τον Μικρούτσικο η Νάταλι Κακκαβά στον «αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η λαχταριστή συνταγή της Βίκυς Καγιά για αλμυρό κέικ

Η μαγειρική αρέσει πολύ στην Βίκυ Καγιά και το τοπ μόντελ και παρουσιάστρια μάλιστα έχει και της δικές της συνταγές.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στην Τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου: Η συμπεριφορά της Τουρκίας παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο
Κοζάνη: «Υπομονή αδελφέ…» είπε ο Τσίπρας σε μαγαζάτορα που δεν πήρε επίδομα(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βίκυ Καγιά βρέθηκε «Στη φωλιά των Κού-κου» και έφτιαξε μία από τις αγαπημένες της συνταγές: αλμυρό κέικ. Η Βίκυ μπήκε στην κουζίνα μαζί με τους παρουσιαστές Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερό Κατσούλη και έφτιαξαν το κέικ μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως είπε η Βίκυ Καγιά, το συγκεκριμένο κέικ το φτιάχνει πολύ συχνά στα παιδιά της, καθώς τούς αρέσουν τα κέικ. Όμως, επειδή τα κλασικά κέικ περιέχουν ζάχαρη, τα έχει μάθει να τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση και αυτό στην αλμυρή βερσιόν. Είναι πολύ ωραία η πρόταση της μαμάς Βίκυς Καγιά ώστε να φτιάξετε στα παιδιά μας, ένα εναλλακτικό κέικ.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί η Βίκυ Καγιά είναι:
8 αυγά καλά χτυπημένα
500γρ. αλεύρι
40γρ. baking powder
ματσάκι φρέσκο θυμάρι
300γρ κασέρι
100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ. ντοματίνια
150γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
400γρ. γάλα
½ ματσάκι σχοινόπρασο
150ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο πιπέρι

Tο τέλειο αλμυρό κέικ με μανιτάρια και γαλοπούλα από την Μαρία Μπεκατώρου

Μέσα από το Maria’s Diary, η Μαρία Μπεκατώρου είχε αποκαλύψει την δική της συνταγή για αλμυρό κέικ.

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την εν λόγω συνταγή:

Υλικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ.φέτες καπνιστή γαλοπούλα η κανονική
150γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και ελαφρά σοταρισμένα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού διαφορά κίτρινα τυριά τριμμένα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αβγών χτυπημένα σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το ζαμπόν, τα τυριά και τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης για την έκτιση ποινών

Άρης: Συναγερμός στην ομάδα για 10 κρούσματα κορονοϊού

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα  

Pumpkin pie: H απίθανη συνταγή της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Αρακάς: Η Μαρία Μπεκατώρου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές της καραντίνας στην Ελλάδα
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο… (και λίγες θερμίδες)
Πώς να φτιάξετε σούπες βελουτέ
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο ρολό με κοτόπουλο