Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοπανάκια με σφολιάτα!

Υλικά

Κοπανάκια 9 τεμ
Φύλλο σφολιάτας 1 ρολό του εμπορίου
Νερό για βράσιμο
Αλάτι – πιπέρι
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Φύλλο δάφνης 1
Μπέικον 9 φέτες
Αυγό 1 τον κρόκο για το άλειμμα
Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα

[adsense]

Εκτέλεση

  • Καψαλίζουμε τα κοπανάκια, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης και κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια και με τον πλάστη τα πατάμε να γίνουν πιο λεπτά.
  • Τυλίγουμε κάθε κοπανάκι με μία φέτα μπέικον και κατόπιν τα θωρακίζουμε με ένα κομμάτι σφολιάτα (αφήνουμε εκτός σφολιάτας το κόκκαλο).
  • Τα αλείφουμε με τον χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο λάδι κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα  τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το κόκκαλο που αφήσαμε ακάλυπτο και τα σερβίρουμε ζεστά.

chefoulis.gr

Συνταγή banana bread από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και… αχλάδια
Η λαχταριστή συνταγή της Βίκυς Καγιά για αλμυρό κέικ
Χταπόδι τηγανητό με ούζο από τον chef Γιάννη Λουκάκο (VIDEO)
O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη