Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο γιουβέτσι με μπάμιες!

Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 συσκευασία Μπάμιες Μπάρμπα Στάθης 1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης 2 κ.σ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 1 κ.γ. Σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 60 ml ελαιόλαδο αλάτι θαλασσινό φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 καρότο σε φέτες 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες 50 ml κρασί Μαντινεία 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη φύλλα […]

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 συσκευασία Μπάμιες Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
2 κ.σ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κ.γ. Σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 καρότο σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
50 ml κρασί Μαντινεία
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
φύλλα λεμονόχορτου

[adsense]

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις μπάμιες σε ελαιόλαδο. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Αμέσως το μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος, σε γάστρα.
2. Στο τηγάνι, που ήδη χρησιμοποιήσαμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και «σβήνουμε» με το κρασί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε για λίγο ακόμη. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στη γάστρα με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τις μπάμιες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τα φύλλα από το λεμονόχορτο και το άρωμα πλημμυρίζει την κουζίνα…

Πηγή

Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα
Συνταγή banana bread από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και… αχλάδια
Η λαχταριστή συνταγή της Βίκυς Καγιά για αλμυρό κέικ
Χταπόδι τηγανητό με ούζο από τον chef Γιάννη Λουκάκο (VIDEO)
O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη