Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ηλικία 23 ετών! Όταν έλεγε πως ο «Μαρξισμός είναι ελκυστικός»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανελόνια πεντανόστιμα και ελαφριά με κιμά και γάλα αντί για κρέμα γάλακτος!

Ένα γεύμα ό, τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι μας, κανελόνια με κιμά και γάλα αντί για κρέμα γάλακτος.

Δείτε επίσης

Μπήκε στη μέση για να σώσει τον γιο του και «έφαγε» τη σφαίρα – Πως έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια
Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε Παναγιωτόπουλο και Φλώρο

Τι θα χρειαστούμε:

1 πακέτο κανελόνια (24 κομμάτια)

Για τον κιμά:

650 gr κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

4 ντομάτες

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κύβο βοδινό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για τα κανελόνια:

600 ml γάλα

2 ντομάτες

200 gr τυρί τριμμένο (τύπου γκουντα)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τον κιμά χωρίς λάδι καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο λάδι σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τις 4 φρεσκοτριμμένες ντομάτες, τον κύβο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.

Αφού έχει κρυώσει ο κιμάς μας γεμίζουμε τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε ταψί κολλητά.

Προσθέτουμε το γάλα και τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Όταν θα έχουν πιεί το γάλα τα βγάζουμε και τρίβουμε από πάνω τις 2 ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με το τυρί.

Στον φούρνο άλλα 10 περίπου λεπτά και είναι έτοιμα. Σερβίρουμε ζεστα! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Διάρκεια μαγειρέματος 1 ώρα και 40 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι
Εύκολη συνταγή για εκπληκτική μοναστηριακή βασιλόπιτα!