• Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
  • 16:49

Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Kαρέ χοιρινό στο φούρνο με ακτινίδιο, δενδρολίβανο και κρέμα βαλσάμικου

Μια διαφορετική συνταγή για να εμπλουτίσετε το… συνταγολόγιό σας αναφορικά με το μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος, είναι το καρέ χοιρινό στο φούρνο με ακτινίδιο, δενδρολίβανο και κρέμα βαλσάμικου!

Διαβάστε πως το φτιάχνετε:

Υλικά συνταγής

1 χοιρινό καρέ

2 κιλά πατάτες baby

2 κλαδάκια δενδρολίβανο

4-6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

1 ακτινίδιο λιωμένο

1 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

1 κ.γ. μέλι

λίγο βούτυρο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το κρέας

Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου μια ώρα πριν να ξεκινήσουμε το ψήσιμο. Αφαιρούμε τα φύλλα από τα κλαδάκια του δενδρολίβανου και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Αλείφουμε καλά το καρέ πιέζοντας με τα χέρια να μείνουν πάνω στο κρέας τα φύλλα του δενδρολίβανου και το ακουμπάμε σε σχάρα μέσα σε ταψί. Το αλατίζουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Θα χρειαστεί περίπου 20 με 25 λεπτά.

Ανακατεύουμε το ακτινίδιο με τη μουστάρδα και το πιπέρι. Αφαιρούμε από το φούρνο το καρέ και το αλείφουμε με το μείγμα.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ºC και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε το καρέ με την κρέμα μπαλσάμικου. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για να ανακτήσει τους χυμούς του.

για τις πατάτες

Όση ώρα ψήνουμε το κρέας στο φούρνο πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφού βγάλουμε το κρέας από τον φούρνο και από το ταψί, προσθέτουμε στο ταψί το κρασί και “ξύνουμε” το ταψί για να πάρουμε τους ζωμούς και τα αρώματα του κρέατος. Προσθέτουμε τις πατάτες, το βούτυρο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε το καρέ με τις πατατούλες.

Περισσότερα για συνταγές στο Cooklos.gr

Send this to a friend