Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας – Οι διάλογοι που «καίνε» τον ειδικό φρουρό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας από την… Τυνησία!

Αρωματικά κεφτεδάκια στο τηγάνι που κάνουν βουτιά σε ωραία κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας.

Μερίδες: 2-3
Συνολικός χρόνος: 50-60 λεπτά

 

Αρωματικά κεφτεδάκια στο τηγάνι που κάνουν βουτιά σε ωραία κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας.

Μπορείτε να τα σερβίρετε και με μακαρόνια! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

 
Συστατικά:
Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
1 κ.σ. κομμένος μαϊντανός
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

Σάλτσα
1/2 φλ. κομμένο κρεμμύδι
​3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
1 κ.σ. κομμένος μαϊντανός
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα σαφράν
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα πιπέρι
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας

[adsense]
Οδηγίες:
Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό.
Ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά.

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι