Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κεφτεδάκια του μάστορα με κύμινο, σκόρδο και γάλα!

Ξεπαγώστε κιμά (μην ξεχνάτε πως ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ) και ετοιμάστε τα καλύτερα κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ, τα Κεφτεδάκια του μάστορα.

Ξεπαγώστε κιμά (μην ξεχνάτε πως ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ) και ετοιμάστε τα καλύτερα κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ, τα Κεφτεδάκια του μάστορα.

Ειδικότερα:

Υλικά συνταγής

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

500γρ. κιμάς χοιρινός

1 αυγό

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός

1 κ.γ. ρίγανη

1 πρέζα κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ελαιόλαδο για το τηγάνι

2 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. κοφτό αλάτι

1 κ.γ. κοφτό πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.

Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.

Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά.

Χρήσιμες συμβουλές

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
  2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.

Περισσότερες συνταγές στο Cooklos.gr

Send this to a friend