Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκυραϊκό Σοφρίτο… Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

 Για το περίφημο Κερκυραϊκό σοφρίτο θέλουμε αρκετό σκόρδο, μαϊντανό και καλό ξύδι! [adsense] Υλικά: για 6 – 8 άτομα 2 κιλά μοσχάρι κιλότο 1 κούπα λάδι 10 σκελίδες σκόρδο 1 κούπα ξύδι 2 ματσάκια μαϊντανό Αλεύρι Αλάτι – Πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μέτριες φέτες, το πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει καλά Αναμειγνύουμε το […]

 Για το περίφημο Κερκυραϊκό σοφρίτο θέλουμε αρκετό σκόρδο, μαϊντανό και καλό ξύδι!

[adsense]

Υλικά: για 6 – 8 άτομα

  • 2 κιλά μοσχάρι κιλότο
  • 1 κούπα λάδι
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ξύδι
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • Αλεύρι
  • Αλάτι – Πιπέρι

kerkyraikosofrito2

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κρέας σε μέτριες φέτες, το πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει καλά
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε πολύ καλά τις φέτες μοσχαριού. Τις τηγανίζουμε όσο να ροδίσουν και τις μεταφέρουμε σε πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα.
  3. Όταν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα προσθέτουμε στο τηγάνι (αφού καθαρίσουμε από τυχόν υπολείμματα αλευριού) το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό ανακατεύουμε για λίγο να σοταρισθεί και σβήνουμε με το ξύδι.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι στην κατσαρόλα, την ανακινούμε προσεκτικά να απλωθεί το μείγμα παντού, προσθέτουμε περίπου 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό (ή περισσότερο) ώστε να είναι στο ύψος του κρέατος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειασθεί θα προσθέσουμε λίγο νερό
  5. Όταν το σερβίρουμε ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
  7. Προσοχή: Για να μην κολλήσει το φαγητό επειδή έχουμε αλευρώσει το κρέας, κατά διαστήματα στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακινούμε περιμετρικά με προσοχή την κατσαρόλα. Εάν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να στρώσετε στην κατσαρόλα κλωναράκια από το μαϊντανό και στη συνέχεια να «στρώσετε» το κρέας.

Πηγή: www.demideli.com

Πασχαλινές συνταγές: Πεντανόστιμο τσουρέκι, από τον Άκη Πετρετζίκη
Πασχαλινή σαλάτα με φράουλες και μπάλες τυριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)