• Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου
  • 00:45

Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Κοκκινιστό μοσχαράκι με μανέστρα: Κλασικό και ό,τι πρέπει για την εποχή!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανέστρα. Ένα πιάτο που πολλοί αγαπούν και λίγοι το τρώνε άλλη εποχή εκτός από φθινόπωρο και χειμώνα. Το cooklos.gr μάς το προτείνει για σήμερα και είναι μία επιλογή που θα μας ικανοποιήσει.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανέστρα. Ένα πιάτο που πολλοί αγαπούν και λίγοι το τρώνε άλλη εποχή εκτός από φθινόπωρο και χειμώνα. Το cooklos.gr μάς το προτείνει για σήμερα και είναι μία επιλογή που θα μας ικανοποιήσει.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
2 ποτήρια νερό περίπου
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
2 κούπες μανέστρα

Διαδικασία συνταγής

-Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
-Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3’. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό, το πιπέρι, την πάπρικα, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη ζάχαρη.2
-Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
-Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερό (ζεστό).
-Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε 6 κούπες νερό (αν η σάλτσα είναι πάρα πολύ πηχτή, χωρίς υγρά, προσθέτουμε μισή κούπα επιπλέον).
-Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τη μανέστρα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ρίγανη και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
-Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε χωριστά την μανέστρα (εύκολο κριθαράκι) και να το ανακατέψουμε πριν το σερβίρισμα με το κρέας.
-Σερβίρουμε με σκληρό τυρί της αρεσκείας μας.

πηγή: cooklos.gr

Send this to a friend