ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν αγαπάτε το κλασικό coronation sandwich με κοτόπουλο και κάρι, δοκιμάστε να φτιάξετε πιτάκια σφολιάτας με την αγαπημένη γέμιση coronation και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
600 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι και στήθος
1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
1-2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
αλάτι
Για τη γέμιση
¼ ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο
1 κ.σ. κάρι
1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. mix τυριών, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 φύλλο σφολιάτας, 425 γρ.
1 κ.σ. σουσάμι, λευκό
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
Γεμίζουμε τα ⅔ μιας κατσαρόλας με νερό και προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το κοτόπουλο.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
Βράζουμε για 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο νερό για 30-40 λεπτά να κρυώσει.
Σουρώνουμε το κοτόπουλο, το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής, το ψιλοκόβουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και τον ρίχνουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι και το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το mix τυριών και ανακατεύουμε ξανά.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας, αφήνοντας τη μεμβράνη της συσκευασίας κάτω από το φύλλο.
Πατάμε ελαφρώς το φύλλο με έναν πλάστη για να γίνει λείο.
Κόβουμε το φύλλο σε 12 ίσα τετράγωνα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με τον κρόκο.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε τετραγώνου 1 κ.σ. από τη γέμιση και διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση δημιουργώντας ένα τρίγωνο.
Κλείνουμε τη ζύμη περιμετρικά με τα δάχτυλά μας ή με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε τα πιτάκια στα ταψιά. (Συνολικά θα βγουν 12 πιτάκια, 6 σε κάθε ταψί.)
Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με το λευκό και το μαύρο σουσάμι.
Τρυπάμε προαιρετικά με ένα πιρούνι τα πιτάκια σε διάφορα σημεία.
Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο ταψί.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Ροή Ειδήσεων
07/05/2024 | 12:03
Δανάη Μπάρκα για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Όταν φεύγουν τέτοιοι ηθοποιοί, θρηνούμε και εμείς ένα “κομμάτι” μας»
07/05/2024 | 11:49
Δ.Μάντζος για σύλληψη στα Ιεροσόλυμα: Ανάγκη για αναλυτική ενημέρωση και πρωτοβουλίες για αποφυγή ανάλογων συμπεριφορών
07/05/2024 | 11:45
Νίκος Σοφιανός: Για τον κόσμο που στέκεται προβληματισμένα απέναντι στην ΕΕ η επιλογή είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα
07/05/2024 | 11:41
Λοβέρδος: Πράξη βαρβαρότητας η ενέργεια του Ερντογάν να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί
07/05/2024 | 11:15
Στο Μνημείο του Κώστα Γεωργακά στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης – «Αυτοί οι άνθρωποι μας εξυψώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο»
07/05/2024 | 10:55
Δώρα ζωής από 33χρονο που νοσηλευόταν στη Β’ ΜΕΘ του «Γ.Παπανικολάου» κι έχασε τη μάχη για τη ζωή
06/05/2024 | 07:59
Ποιος ήταν ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος που γιορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία – Η ιστορία του
06/05/2024 | 11:26
Το… viral ζεϊμπέκικο στην Τήνο: Άρχισε να ραίνει με χαρτονομίσματα τον μουσικό που έπαιζε βιολί
06/05/2024 | 09:44
Άννα Παναγιωτοπούλου: Το κείμενο του Μιχάλη Ρέππα μετά τον θάνατό της – «Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται»
06/05/2024 | 08:32
Βέφα Αλεξιάδου: «Κάθε μέρα βγαίνω στη βεράντα και λέω… Θεέ μου, δεν μας ακούει κανείς, εγώ και εσύ είμαστε»
06/05/2024 | 11:34
Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου με τον γιο του λίγες μέρες μετά το θάνατο του πατέρα του
06/05/2024 | 09:13