Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή σε λιγότερο από 1,5 ώρα! Κοτόπουλο με ανθό αλατιού και ανάμεικτα λαχανικά

Αντί για το πατροπαράδοτο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, μπορείτε να κάνετε την αλλαγή και να μαγειρέψετε κοτόπουλο με ανθό αλατιού και ανάμεικτα λαχανικά.

Σημειώνεται, πως ο ανθός αλατιού (fleur de sel στα γαλλικά) θεωρείται το καλύτερο αλάτι. Είναι 100% αλάτι, το οποίο δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία ή μεταποίηση. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, φθόριο, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο. Δυστυχώς όμως, παραμένει κι αυτό αλάτι που σημαίνει ότι η μεγάλη κατανάλωσή του προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης και κατακράτηση υγρών.

Όσον αφορά στο κοτόπουλο, πρέπει να ξέρετε ότι έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Πάμε όμως στη συνταγή μας!

Υλικά συνταγής

για τo κοτόπουλο

1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό)

2 κλαδάκια ρίγανη

1 κλαδάκι θυμάρι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

½ κ.γ. αλάτι

1 λεμόνι (ο χυμός του)

πιπέρι

1 κ.σ. ανθός αλατιού

για τα ανάμεικτα λαχανικά

500γρ. ανάμεικτα λαχανικά κτψ.

ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

1 κ.σ. βούτυρο

ανθός αλατιού

πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr

Send this to a friend