Αθήνα

 

37 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

anastasopoulou266
Μαρία Αναστασοπούλου: Η κίνηση μετά τον χωρισμό από τον Γιάννη Κολοκύθα – Τι τους κρατάει «μαζί»
221212112949

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουραμπιέδες της Αργυρώς: Οι καλύτεροι παραδοσιακοί κουραμπιέδες βουτύρου – Αφράτοι που λιώνουν στο στόμα

Ο καλύτερος κουραμπιές είναι αυτός που σκάει στο ψήσιμο, γιατί γίνεται αφράτος και ρουφάει άχνη σωστά. Όλα τα μυστικά για τους κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ακολουθούν.

Για τους κουραμπιέδες

100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. βούτυρο Lurpak
2 κρόκοι
1 αυγό
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
60 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
150 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο)

Για το άχνισμα

1 kg άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

Κουραμπιέδες της Αργυρώς

Για να φτιάξεις τους ωραιότερους κουραμπιέδες με αγνό βούτυρο μην αλλάξεις τίποτα στη συνταγή από όσα γράφω.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (21-23 ºC).

Αρχικά πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν τελείως.

Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα ή τα αμύγδαλα με τη φλούδα (ότι σας αρέσει) σε λαμαρίνα να είναι αραιά τα αμύγδαλα μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10′, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την ζύμη κουραμπιέ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και την άχνη. Με το φουέ – σύρμα τα χτυπάμε για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 8-10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κατάλευκη κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν.

Ενδιάμεσα στο χτύπημα σταματάμε το μίξερ και σκάβουμε τον κάδο και τα τοιχώματα με μαλακή σπάτουλα.

Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα κάθε φορά.

Προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό.

Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται για 1’

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 γεμάτες κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στη ζύμη του κουραμπιέ.

Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση με το εξάρτημα Κ.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Εναλλάξ, προσθέτουμε στη ζύμη το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το κοσκινισμένο αλεύρι.

Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μίγμα. Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.

Πριν πλάσουμε τους κουραμπιέδες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC στον αέρα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30 γραμ. και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Για το ψήσιμο

Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά. Είναι καλύτερα να ψήνετε ένα ένα ταψί με κουραμπιέδες.

Αν βάλετε 2 ταψιά μαζί στο φούρνο πρέπει να ανεβοκατεβάσετε τα ταψιά στα μισά του ψησίματος για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Όμοια πλάθουμε και ψήνουμε τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.

Τους αφήνουμε για 5′ να κρυώσουν ελαφρά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.

Πηγή: argiro.gr

Ροή Ειδήσεων

ambani arthrou

14/07/2024 | 16:00

Ινδία: Παντρεύεται ο γιος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας

14/07/2024 | 15:50

Ρωσία προς Ουάσινγκτον για την δολοφονική επίθεση στον Τραμπ: Να αποτιμηθούν οι πολιτικές που υποκινούν σε μίσος

14/07/2024 | 15:30

Ελισάβετ Μουτάφη – Μάνος Νιφλής: Υιοθέτησαν ένα αγόρι από την Αφρική
julian hochgesang 8qhldaihqn4 unsplash scaled 1

14/07/2024 | 15:20

Πρόγνωση καιρού: Ισχυρό μελτέμι από αύριο – Καύσωνας τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή

14/07/2024 | 15:10

Euro 2024: Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν θα αργήσει να πάρει την απόφασή του

14/07/2024 | 15:00

Συνταξιούχοι: Έκτακτο βοήθημα & αυξήσεις – Οι δικαιούχοι
trump apopeira dolofonias 1024x683 1

14/07/2024 | 14:50

«Προσευχές και πανικός», οι αντιδράσεις των παριστάμενων μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

14/07/2024 | 14:40

Times Μ. Βρετανίας: Ποια είναι τα 28 ιδανικά μέρη για διακοπές στην Ελλάδα το 2024

14/07/2024 | 14:30

Αμφιλοχία: «Με λένε Αρετή, κινδυνεύω» – Το τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. πριν τη δολοφονία της
d0dea892 kladi thanatos

14/07/2024 | 14:20

Οδύνη για την άτυχη Γεωργία που καταπλακώθηκε από κλαδί στο Λιτόχωρο

14/07/2024 | 14:10

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα του δράστη

14/07/2024 | 14:00

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις – Ανοιχτά τα καταστήματα, τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
a125b229 trumpp

14/07/2024 | 13:50

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Τους είχα προειδοποιήσει, γιατί δεν τον κατέβασαν από την σκηνή;» (βίντεο)

14/07/2024 | 13:47

Χίος: Εκδήλωση πυρκαγιάς μεταξύ Καλαμωτής- Κώμης στα μαστιχοχώρια

14/07/2024 | 13:46

Ν. Ανδρουλάκης: Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η κοινωνική του βάση
mousakas 120724
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μουσακάς χωρίς τηγάνι
fokatsia 110724
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φοκάτσια γεμιστή
rolakia 100724
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά
keftedakia 090724
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κεφτεδάκια γιουβέτσι
makaronia 080724
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σάλτσα pomodoro με μακαρόνια
amygdalopita 050724
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα Κεφαλονιάς