Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μετακίνηση εκτός Νομού: Απελευθερώνεται από τις 8 Φεβρουαρίου; Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η διέλευση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεατόσουπα πικάντικη με ντομάτα, λαχανικά και κριθαράκι!

Μερίδες: 6-8
Συνολικός χρόνος: 90 λεπτά

 

Η καλύτερη κρεατόσουπα που θα έχετε φάει.
Με όλα τα λαχανικά αλλά και με το μεδούλι που θα δώσει την μεστή και ιδιαίτερη γεύση στην σούπα σας.

 
Συστατικά:
1000 γρ μοσχάρι λαιμό ή ποντίκι
​1 χοντρό κόκκαλο με μεδούλι
νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά
100 γρ καρότα
100 γρ κολοκυθάκια
100 γρ σέλινο
​100 γρ μαιντανό
100 γρ πράσα
100 γρ πατάτες
​100 γρ κριθαράκι ψιλό ή πεπονάκι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
150 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι χονδρό
1/2 κ.γλ.πιπέρι μαύρο
​1 κ.γλ. μπούκοβο

[adsense]

Οδηγίες:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε  όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κρέας μαζί με το κόκαλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι, και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.

Μετά από 50 περίπου λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τα σέλινα, τα πράσα και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια το κρυθαράκι, τον μαιντανό και ολοκληρώνουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το βρασμό και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και ένα καλό κατσικίσιο τυρί.

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι