Αθήνα

5 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα τους δίνει η ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμώδες κριθαράκι με σκόρδο και παρμεζάνα!

Αυτό το κρεμώδες κριθαράκι με σκόρδο και παρμεζάνα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι αλλά και ιδανικό για βραδυνό.

Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

 

Αυτό το κρεμώδες κριθαράκι με σκόρδο και παρμεζάνα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι αλλά και ιδανικό για βραδυνό.

 

Συστατικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
500 γρ Κριθαράκι χοντρό
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι Parmigiano Reggiano (τριμμένο)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

[adsense]

 
Οδηγίες:
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε  το σκόρδο, την πάπρικα και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς, για 2 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να καλύψει το κριθαράκι και να αρχίσει να σιγοβράσει.
Μαγειρεύουμε μέχρι σχεδόν όλο το υγρό να απορροφηθεί, περίπου 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί Parmigiano.
Προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

gourmed.gr

Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι
Εύκολη συνταγή για εκπληκτική μοναστηριακή βασιλόπιτα!