Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

«Τύφλα να’ χει» το σουφλέ! Πεντανόστιμες κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

Πάρτε σπανάκι, μανιτάρια και τυριά και όλα αυτά συνδυάστε τα με τις αγαπημένες μας κρέπες για ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό!

Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών. Επίσης, εμφανίζει ισχυρή αντικαρκινική δράση, λόγω της ύπαρξης των φλαβονοειδών.

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • 2 ½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη (λιωμένη και κρύα)
  • λίγο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) για το βουτύρωμα του τηγανιού

για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια λευκά
  • 1 φλιτζ. μυζήθρα
  • 1 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά

για το πυρέξ

  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή μιξ κίτρινων τυριών

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr