Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Λαχταριστή καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας που θα μείνει αξέχαστη

Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, η καρυδόπιτα δεν έχει… απογοητεύσει ποτέ κανέναν και το tastyday παρουσιάζει την πιο νόστιμη συνταγή, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, η καρυδόπιτα δεν έχει… απογοητεύσει ποτέ κανέναν και το tastyday παρουσιάζει την πιο νόστιμη συνταγή, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Υλικά για την καρυδόπιτα

  • 8 αυγά
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 κουταλιές καρύδι κομμένο στο μπλέντερ αλλά όχι ψηλό κάπως να φαίνεται 4 κουταλάκια baking powder
  • λίγο κομμένο γαρύφαλλο
  • λίγη κομμένη κανέλα
  • λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού .

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και την ζάχαρη.
  2. Τα αφήνουμε να βράσει για τέσσερα λεπτά, και αφού περάσουν τα τέσσερα λεπτά ρίχνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να βράσει πολύ λίγο.να βράσει για πολύ λίγο ! Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
  3. Για την καρυδόπιτα χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη
  4. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε με το κουτάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ,
  5. Βάζουμε την κανέλα το γαρύφαλλο και το τριμμένο λεμόνι ,
  6. Στο τέλος σιγά σιγά προσθέτουμε την μαρέγκα και την ανακατεύουμε προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει!
  7. Σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο προσθέτουμε μέσα το μείγμα
  8. Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια !
  9. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και το σιροπιάζουμε σιγά σιγά . Το αφήνουμε για δύο ώρες έξω εκτός ψυγείο και στην συνέχεια το βάζουμε για μια ώρα μέσα στο ψυγείο.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο tastyday.gr

Send this to a friend