Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λαχταριστό chessecake: Τόσο γλυκό όσο πρέπει –Πώς θα το πετύχετε

Σας δίνουμε συνταγή για λαχταριστό και εύκολο cheesecake ιδανικό για ένα εύκολο γλύκισμα.

Σας δίνουμε συνταγή για λαχταριστό και εύκολο cheesecake ιδανικό για ένα εύκολο γλύκισμα.

Yλικά συνταγής

Για την τάρτα

250γρ. μπισκότα τύπου digestive
130γρ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
για τη γέμιση

450γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ λεμόνι (ο χυμός του)
για την επικάλυψη

1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα ή 1 κεσεδάκι φράουλες
λίγο μπράντυ
2 κ.σ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε.

Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας, αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Πριν το σερβίρισμα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις φράουλες και τις μαρινάρουμε με μπράντυ και ζάχαρη ή τις σοτάρουμε ελαφρά με την ζάχαρη και το μπράντυ. Αδειάζουμε τις φράουλες με το ζουμί τους πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.

Αν χρησιμοποιούμε γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα σερβίρουμε περιχύνοντας το cheesecake με αυτό.

Send this to a friend