Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Λαχταριστό μοσχαράκι με μελιτζάνες που... λιώνει στο στόμα

Ο cooklos παρουσιάζει την πιο λαχταριστή συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Ο cooklos παρουσιάζει την πιο λαχταριστή συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι.
  2. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  3. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  4. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  5. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης.
  8. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες συνολικά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  9. Μετά από μισή ώρα περίπου που έχουμε το φαγητό μας στη φωτιά, στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε.
  10. Τηγανίζουμε για 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα 25 λεπτά πριν κλείσουμε το κρέας.
  11. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  12. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό (ζεστό).

Send this to a friend