- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε την καρυδόψιχα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ, προσθέτουμε την φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε τη σκόνη από τα καρύδια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και αφαιρούμε.
Για τις πατάτες
- Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το θυμάρι και πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν οι πατάτες.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, καρύδια, ελαιόλαδο και πιπέρι.
πηγή: akispetretzikis.gr
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Παπανδρέου, αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου
Χιροσίμα: 75 χρόνια από την ρίψη ατομικής βόμβας που σκότωσε ακαριαία 70.000 ανθρώπους