Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη…με μόλις τρία υλικά!

O αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ σοκολάτας με μόλις τρία υλικά!

Δείτε τη συνταγή:

400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το frosting

200 γρ. παγωμένο τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

άχνη ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10x20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.

Send this to a friend