Αθήνα

32 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μακαρονοσαλάτα ελαφριά ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθούν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και 4οι οι Έλληνες.

Πέρα, λοιπόν, από τα μακαρόνια με κιμά ή μοσχαράκι κοκκινιστό ή κοτόπουλο, μπορεί κανείς να φάει τα αγαπημένα του μακαρόνια μέσα από μια πεντανόστιμη μακαρονοσαλάτα, δροσερή και ελαφριά!

Υλικά συνταγής

1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)

1 ντομάτα

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)

4 αγγουράκια τουρσί

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr